Foodfest 2019

FoodFest maakt eerste name bekend

Foodfest 2019

Line-up van internationale chefs

Op 2 en 3 juni trekt het culinaire festival FoodFest opnieuw naar Cadzand. De ondertussen vierde editie van het festival zal voor het eerst plaatsvinden op het platform aan restaurant AIRrepublic van Sergio Herman, die samen met sterrenchef Syrco Bakker en Iman Soomers het festival organiseert. De festivalgangers zullen kunnen proeven van de specialiteiten van de (inter)nationale guest chefs en interessante talks meepikken. Met de volledige steun van de gemeente Cadzand en de provincie Zeeland groeit FoodFest dit jaar verder uit tot een tweedaags culinair festival. FoodFest verhuist van de strandkerk in Cadzand naar één van de mooiste plekken aan de Zeeuwse kust: het platform aan restaurant AIRrepublic, met een adembenemend zicht op de Noordzee en de koninklijke jachthaven van Cadzand-Bad.

Internationale topchefs Quique Dacosta en Norbert Niederkofler zullen op zondag 2 juni samen met Sergio Herman en Syrco Bakker een exclusieve lunch én diner in Pure C bereiden. In AIRrepublic vergezellen Nicolai Nørregaard en João Rodrigues chef Nicolas Misera op beide dagen van het festival. Bovendien vervoegen de chefs de algemene food line-up van het festival met enkele niet-te-missen hapjes, die worden geserveerd op het festivalterrein. Het aantal plaatsen bij Pure C en AIRrepublic is beperkt, dus snel zijn is de boodschap voor wie graag een tafel wil bemachtigen.

Quique Dacosta werd geboren in 1972 in Jarandilla de la Vera. In '88 begon hij te werken in wat later zijn eigen restaurant zou worden: El Poblet (nu Quique Dacosta Restaurant). In 2012 - 2013 beloonde de Michelingids het restaurant met 3 sterren. Vandaag de dag wordt Quique over de hele wereld herkend aan zijn artistieke expressie in zijn keuken. Hij gebruikt zijn eigen cultuur, gebied en levensstijl als een toonbeeld van kwaliteit, excellentie, innovatie en traditie. Hij kiest er voor om toerisme in Valencia op een culturele en artistieke manier te benaderen.

«A meeting with this kitchen is not a meal, but an unforgettable human experience.». Dat waren de prachtige woorden van de Michelingids bij de uitreiking van zijn derde Michelinster in 2017. Norbert Niederkofler is al meer dan 20 jaar de chefkok in restaurant St. Hubertus***. Zijn keuken is gebaseerd op het basisprincipe van respect voor de ritmes van de natuur en de balans van de omgeving en zij die erin leven. In elk gerecht geeft hij de bergen, het harde werk van de boeren en fokkers en de kwaliteit van hun producten, tradities, zorg, consistentie en frisheid weer.

Nicolai Nørregard is de chefkok en mede-eigenaar van restaurants Kadeau in Bornholm en Kadeau in Kopenhagen. Nicolai Nørregaard werd geboren in 1979 op het Deense eiland Bornholm. Hij genoot geen officiële chefsopleiding, maar leerde de kneepjes van het vak van zijn grootvader. In 2007 opende hij Kadeau in Bornholm, het restaurant in Kopenhagen volgde in 2011. Beide restaurants behoren tot het grondgebied van Bornholm en kunnen profiteren van de unieke condities en smaken van het eiland. Kadeau in Kopenhagen heeft op dit moment twee sterren, Kadeau in Bornholm heeft er één.

João Rodrigues genoot een toerisme- en hotelopleiding in Lissabon, waarna hij stage liep bij The Sheraton en The Ritz. Kort daarna, in 2003, ging hij aan de slag in de keuken van Bica do Sapato, bij chef Fausto Airoldi. Later verhuisde hij naar hotel Ritz waar hij samenwerkte met chef Stephane Hestin en chef Sebastien Grospelier (twee Michelinsterren). In 2007 kreeg hij de titel van Portugese Chef van het Jaar. Twee jaar later, in 2009, opende hij restaurant Feitoria. In november 2012 kreeg Feitoria een eerste Michelinster. In de zogenaamdee "Matéria menus" serveert chef Rodrigues enkel seizoensgebonden producten. Hiermee vertelt hij op zijn eigen manier het verhaal van de lokale Portugese producenten en regio's.

Tags

Contacteer ons

Heb je een tip, opmerking of wil je gewoon iets kwijt?

Contacteer ons

Volg DWIK overal

Werp een unieke blik achter de schermen en volg de laatste ontwikkelingen op de voet.

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Zelf in de kijker staan?

Heb je een eigen bedrijf of zelfstandige activiteit en droom je van een eigen publi-reportage?
DWIK helpt je graag!

Mail ons
Informatie over Vlaamse Brouwers en hun bieren Partner in projecten en communicatie