Rik, Emma en Jan verdedigen eer PIVA in Kroatië

Internationale wedstrijd AEHT

Rik, Emma en Jan verdedigen eer PIVA in Kroatië

11 tot 16 november

Rik Mertens (Antwerpen), Emma Hardy (Kontich) en Jan Kerkhof (Schoten) vertrokken 11 november richting Kroatië voor de internationale wedstrijd AEHT. Deze competitie waarbij leerlingen hotel, restaurant en bakkerij zichzelf kunnen bewijzen, is vooral bijzonder omdat de leerlingen geloot worden met een buitenlandse student. Op vier dagen tijd internationaal in team kunnen werken, is één van de grote uitdagingen voor deze 17-jarige studenten.

Van 11 tot 16 november vindt het 32ste AEHT – Annual Conference & Competions plaats in Kroatië. Jaarlijks zijn o.a. Oostenrijk, Italië, Kroatië, Portugal, Spanje en Nederland van de partij op deze competitie waaraan laatstejaars studenten deelnemen, gecoacht door hun leerkrachten. In totaal zijn maar liefst 800 personen aanwezig op deze vijfdaagse. De extra moeilijkheid is dat de leerlingen door loting gekoppeld worden aan deelnemers van andere landen. Het internationaal kunnen samenwerken in een vreemde taal (Engels) is een belangrijk aspect in de jurybeoordeling.

De provinciale school PIVA selecteerde drie van hun beste leerlingen om deel te nemen aan deze internationale wedstrijd. Rik Mertens, Emma Hardy en Jan Kerkhof zitten alle drie in het 6de middelbaar.

Rik, afkomstig uit Antwerpen, studeert Hotel op PIVA. Hij neemt deel aan de “Restaurant Service Competition”. Zijn medeleerling Jan uit Schoten zal zich moeten bewijzen tijdens de Culinary Art Competion. En de Kontichse Emma doet een gooi naar de top 3 van de Pastry Competion. Zij behoort tot de 1/3de vrouwelijke studenten die voor bakker studeert.

De PIVA leerlingen worden begeleid door hun leerkrachten. In Kroatië worden ze tijdens de wedstrijd gecoacht door Koen Van Helden, Technisch adviseur bakkerij en Caroline Van Honsté, Technisch adviseur hotel.

Gedeputeerde Luk Lemmens steunt het initiatief volop: “Met het deelnemen aan internationale wedstrijden toont onze provinciale school PIVA haar ambitie om een hoge onderwijskwaliteit af te leveren. Hierdoor blijven zowel de leerlingen als leerkrachten scherp staan en leren zij bij in een internationaal kader. Ik wens de leerlingen veel succes en een aangename ervaring waarbij ze internationale vrienden maken. ”

Tags

Contacteer ons

Heb je een tip, opmerking of wil je gewoon iets kwijt?

Contacteer ons

Volg DWIK overal

Werp een unieke blik achter de schermen en volg de laatste ontwikkelingen op de voet.

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Zelf in de kijker staan?

Heb je een eigen bedrijf of zelfstandige activiteit en droom je van een eigen publi-reportage?
DWIK helpt je graag!

Mail ons
Informatie over Vlaamse Brouwers en hun bieren Partner in projecten en communicatie