Willem Hiele - Pistolet Original

Pistolet met verse vleessla en bouillon by Willem Hiele

Willem Hiele - Pistolet Original

Ode aan onze grootmoeders

Bij het proeven van de jongste telg uit het Pistolet Original-kroost onthoudt de fijnproever echter vooral de signatuur van de bekende chef. Om deze heerlijke samenwerking te vieren, wordt het rond broodje ditmaal vergezeld van een tweede gerechtje : een lekkere bouillon. Zo komt de nieuwe creatie van Pistolet Original perfect tot haar recht.

Het lekker broodje zelf onderscheidt zich meteen als een frisse samenstelling van heerlijke en gezonde ingrediënten. Het smaakt als een persoonlijke interpretatie van een grote klassieker, een knipoog naar de smakelijke bouillons van onze grootmoeders.

Willem Hiele biedt hiermee een onuitgegeven en sublieme versie van koude vleessla (geen restjes!) met een warm bouillon.

Samengevat : een mooi stuk vlees (zenuwstuk van het paleron of schouderstuk) in zijn groentebouillon gekookt en een verse en krokante sla samengesteld uit groene bonen, augurken, rode ajuin maken van elk hapje van deze nieuwe pistolet een echte culinaire beleving. En het weze gezegd : beter dan wie ook beheerst Willem Hiele de kunst om te creëren met respect voor traditie… de lekkerbekken zullen het zich zeker niet beklagen !

Beiden hebben hectische maar des te spannende jaren achter de rug : de Brusselse Valérie Lepla, bedenkster en oprichtster van Pistolet Original in 2013, opende met succes twee ambachtelijke, belegde pistoletszaken (op de Zavel en in de Beenhouwersstraat, beide in hartje Brussel) en ontwikkelde tegelijk ook een delivery/catering-en dienst voor haar lekkere pistolets. Gedurende die zes jaren bleef Valérie nooit stil maar ging in tegendeel steeds verder zoeken naar boeiende ontmoetingen met culinaire toptalenten.

Ondertussen wist de West-Vlaamse chef Willem Hiele (37) zich met passie en talent te hijsen naar de top van onze Belgische gastronomie. In 2017 bekroonde de restaurantgids Gault & Millau hem met de titel ‘Ontdekking van het jaar’. In mei van dit jaar mocht Willem van dezelfde prestigieuze gids de Restaurant Philosophy Award voor het belevingsgericht verhaal van zijn kookfilosofie in ontvangst nemen.

Toen Valérie een paar jaar geleden, dankzij hun gemeenschappelijke vriend Hendrik Dierendonck, aan de tafel van Willem in Koksijde ging aanschuiven, kwam ze zo onder de indruk van het talent van Willem, het verhaal achter elk gerecht, evenals het prachtige koppel dat hij met zijn echtgenote, gastvrouw en getalenteerde sommelier Shannah, vormt. Valérie twijfelde geen seconde: deze ontmoeting zou ooit uitmonden in een nieuwe culinaire creatie. Na eerdere samenwerkingen met o.a. Stefan JChristophe Hardiquest, Peter Goossens, David Martin of Lionel Rigolet, wordt Willem Hiele de nieuwe Belgische topchef die zijn talent samenbundelt in één van de meest emblematische producten van onze Belgische tafels : de pistolet.

In het restaurant dat zijn naam draagt in Koksijde, deelt de chef zijn liefde voor de Belgische kust die hem zo inspireert. Nadat hij de hele wereld afreisde op zoek naar de perfecte golf, streek Willem Hiele als gedreven surfer die zichzelf leerde koken nadat hij een bakkersopleiding volgde, neer in het vissershuis dat al acht generaties lang toebehoorde aan zijn familie. Daar bereidt hij uitsluitend Noordzeevis met wilde planten en kruiden die hij plukt in de duinen. Voor Pistolet Original creëerde hij een pistolet die niet zou misstaan op een postkaart om de culinaire geneugten van zijn land en streek aan te prijzen.

Tags

Contacteer ons

Heb je een tip, opmerking of wil je gewoon iets kwijt?

Contacteer ons

Volg DWIK overal

Werp een unieke blik achter de schermen en volg de laatste ontwikkelingen op de voet.

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Zelf in de kijker staan?

Heb je een eigen bedrijf of zelfstandige activiteit en droom je van een eigen publi-reportage?
DWIK helpt je graag!

Mail ons
Informatie over Vlaamse Brouwers en hun bieren Partner in projecten en communicatie