KWIJT - het boek

Wat dementie ons kan leren

KWIJT - het boek

Koen Dewulf en Karel Michiels

Dementie is soms om te lachen. Dementie is leven in het hier en nu. Dement is niet verloren. Zingen, lachen, lezen, genieten, bewonderen: het kan nog allemaal als je iets kwijt bent in de hersenen. Vraag maar aan de mensen die zorg dragen voor familieleden, vrienden en patiënten met dementie. Vaak leren ze elkaar kennen van een heel andere kant en ontstaat er tussen hen een nieuwe, innige band. Wat verloren gaat komt nooit meer terug. Herinneringen vervagen, vergetelheid slaat toe. Maar je wordt daardoor niet minder mens. Het leven blijft de moeite om geleefd te worden.

Op vraag van NEOS – het netwerk voor ondernemende senioren – dompelde Koen zich onder in de wereld van de dementie en werkte de voorstelling KWIJT uit. Het verhaal kreeg al snel een groter speelvlak. Koen geeft op het podium een herkenbare en soms ook nieuwe dimensie aan dementie.

In dit boek bundelt hij zijn liedjes, sketches en cartoons over dementie samen met verhalen van auteur Karel Michiels. Voor iedereen die met deze uitzichtloze aandoening te maken krijgt maar er toch nog het beste van wil maken, en het leukste, en het grappigste, en het mooiste, en het liefste.

Kwijt - Koen Dewulf | 9789492419477 | uitgegeven bij Willems Uitgevers

Voor meer informatie of recensie-exemplaren:

Karen Hoorelbeke - karen@lmbooks.be +32 477 68 37 14

Tags

Contacteer ons

Heb je een tip, opmerking of wil je gewoon iets kwijt?

Contacteer ons

Volg DWIK overal

Werp een unieke blik achter de schermen en volg de laatste ontwikkelingen op de voet.

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Zelf in de kijker staan?

Heb je een eigen bedrijf of zelfstandige activiteit en droom je van een eigen publi-reportage?
DWIK helpt je graag!

Mail ons
Informatie over Vlaamse Brouwers en hun bieren Partner in projecten en communicatie