Kunstwerkt roept kunstenaars op om deel te nemen

Buren bij Kunstenaars 2019

Kunstwerkt roept kunstenaars op om deel te nemen

16de editie Buren bij Kunstenaars

Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2019 is er een nieuwe editie van Buren bij kunstenaars. Ook tijdens de 16de editie van dit open atelierweekend tonen kunstenaars in heel West-Vlaanderen hun werk aan het grote publiek. Vorig jaar namen meer dan 2700 kunstenaars deel aan dit jaarlijkse bruisende weekend vol beeldende kunst. Ook dit jaar neemt Kunstwerkt de organisatie van Buren bij kunstenaars voor haar rekening en roept kunstenaars op om ook dit jaar massaal deel te nemen.

Dit wordt tegelijk ook de laatste West-Vlaamse editie van Buren bij kunstenaars. We hebben plannen om het open atelierweekend over heel Vlaanderen te organiseren. Daarmee gaan we in 2021 van start! In 2020 nemen we tijd om dit grote evenement grondig voor te bereiden en ontmoetingsdagen te organiseren met kunstenaars en lokale cultuurwerkers. Hierover geven we volgend jaar meer nieuws. Maar nu gaan we uiteraard nog voor een succesvolle laatste West-Vlaamse editie!

“Een bruisend weekend vol beeldende kunst om zeker nu al te noteren in je agenda!. Beeldende kunst in vele gedaanten ontdekken, op onbekende en unieke plekken, voor de laatste keer alleen in West-Vlaanderen. Vanaf 2021 wordt deze kunsthappening uitgerold over heel Vlaanderen i.s.m. vele amateur- en professionele kunstenaars én lokale besturen met een hart voor kunst.” - Minister Sven Gatz

In heel de provincie stellen kunstenaars tijdens het 3de oktoberweekend hun atelierdeuren open. Amateurs of professionelen, vanuit om het even welke beeldende discipline (tekenkunst, grafiek, schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, multimedia, keramiek, glas, textiel…) kunnen zich inschrijven, online via www.burenbijkunstenaars.be, vanaf 29 april tot en met 31 mei 2019.

Belangrijk: Deelnemen is gratis. Initiatieven met commerciële doeleinden zijn niet toegelaten. Alle deelnemende ateliers zijn in West-Vlaanderen gevestigd.

Buren bij kunstenaars is een project van Kunstwerkt. Kunstwerkt wil beoefenaars van beeldende kunst ondersteunen met een pittig aanbod aan vormingen, projecten en publicaties. Maar ook wie niet vertrouwd is met beeldende kunst is meer dan welkom. We organiseren sinds enkele jaren festivals rond beeldende kunstdisciplines. Zo zette het tekenfestival Drawing Days al vijf jaar op rij duizenden mensen aan het tekenen en staat tijdens drukdrukdruk grafiek volop in de kijker. Je vindt ons volledige aanbod op www.kunstwerkt.be

Tags

Contacteer ons

Heb je een tip, opmerking of wil je gewoon iets kwijt?

Contacteer ons

Volg DWIK overal

Werp een unieke blik achter de schermen en volg de laatste ontwikkelingen op de voet.

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Zelf in de kijker staan?

Heb je een eigen bedrijf of zelfstandige activiteit en droom je van een eigen publi-reportage?
DWIK helpt je graag!

Mail ons
Informatie over Vlaamse Brouwers en hun bieren Partner in projecten en communicatie