Slotfeest leesjaar 2018-2019

Iedereen Leest

Slotfeest leesjaar 2018-2019

Bekendmaking winnaars

Het leesjaar 2018-2019 van de Kinder- en Jeugdjury loopt op zijn einde. In heel Vlaanderen organiseren lokale KJV-afdelingen in april en mei slotfeesten met jeugdauteurs. Voor de lezers van 12 tot 16 jaar organiseert coördinator Iedereen Leest voor de derde keer een gezamenlijk slotevenement, op zaterdag 11 mei in Antwerpen. Een honderdtal jongeren zullen er de genomineerde auteurs en illustratoren ontmoeten.

Elk jaar leest en bespreekt de Kinder- en Jeugdjury in zes leeftijdsgroepen acht boeken. Aan het einde van het leesjaar – in april – stemmen ze voor hun favorieten. Op zaterdag 11 mei maakt Iedereen Leest de winnaars bekend. De 4- tot 12-jarigen vieren hun favoriete boeken tijdens lokale en regionale slotfeesten in o.a. Ingelmunster, Essen, Tervuren, Heist-op-den-Berg, Ieper en Ham, telkens in aanwezigheid van een aantal genomineerde jeugdauteurs en -illustratoren. De oudste juryleden mogen in Antwerpen op zaterdag 11 mei samenkomen met hun leeftijdsgenoten uit de andere KJV-groepen in Vlaanderen.

Directeur Sylvie Dhaene (Iedereen Leest): 'We vinden het belangrijk om die ontmoetingen tussen auteurs en jonge lezers te blijven stimuleren en ondersteunen. Daarom zorgen we ervoor dat er op de lokale en regionale slotfeesten overal genomineerde auteurs en illustratoren aanwezig zijn. Het is voor hen ontzettend fijn om een enthousiast jong publiek te ontmoeten, dat hun boeken heeft gelezen, besproken én beoordeeld. De oudere lezers tussen 12 en 16 bieden we graag nog een extra ervaring aan, zodat we hun leesenthousiasme kunnen blijven aanwakkeren. Zij zijn immers de lezers van de toekomst.'

De hele namiddag zijn er tal van activiteiten rond de genomineerde boeken en hun auteurs, met o.a. meet & greets, schrijf- en illustratieworkshops, een open atelier, en uiteraard de feestelijke bekendmaking van de winnaars. De juryleden en begeleiders krijgen uitgebreid de tijd om de auteurs te ontmoeten wiens boeken ze dit jaar hebben gelezen. Maar liefst negen van de genomineerde auteurs en illustratoren zullen aanwezig zijn: Tine Bergen, Luc Descamps, Ingrid Godon, Siska Goeminne, Berti Persoons, Johan Vandevelde, Inge Verbruggen, Paul Verrept en Roxanne Wellens.

Radiopresentator en fervent lezer Tom De Cock neemt de presentatie voor zijn rekening.

Tags

Contacteer ons

Heb je een tip, opmerking of wil je gewoon iets kwijt?

Contacteer ons

Volg DWIK overal

Werp een unieke blik achter de schermen en volg de laatste ontwikkelingen op de voet.

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Zelf in de kijker staan?

Heb je een eigen bedrijf of zelfstandige activiteit en droom je van een eigen publi-reportage?
DWIK helpt je graag!

Mail ons
Informatie over Vlaamse Brouwers en hun bieren Partner in projecten en communicatie